Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Α Θ Ε Μ Α Τ Α Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ άρθρο της εφημερίδος NEW EUROPE Οι υπαίτιοι της Εθνικής μας καταστροφής


«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου  κ α τ έ σ τ ρ ε ψ ε  μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν».
Αυτά αναφέρονται εισαγωγικώς σε συγκλονιστικό άρθρο της εφημερίδος των Βρυξελλών New Europe, με τίτλο: «Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;»
Και το άρθρο επισημαίνει:
«Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάς ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver), η οποία ουδέποτε έπαυσε να παραποιεί τις οικονομικές της επιδόσεις ώστε να καρπούται τα οφέλη μιας προνομιακής λέσχης, εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ».
Αυτό γράφει το άρθρο της εφημερίδος, για την αψυχολόγητη στάση της Κυβερνήσεως Παπανδρέου.
Και συνεχίζει:
«Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνηση σχεδόν μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθεί, την ιδέα ότι η Ελλάς ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα με τεράστια συστημική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας την χώρα με τον βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού (spreads) στα ύψη. Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να μετατρέψει το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Και το άρθρο της New Europe διερωτάται:
«Προς τι ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα από την ίδια της την Κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;».
Δίδει δε την εξής απάντηση:
«Προδήλως διότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ξένη εφημερίδα έχει καταλάβει πλήρως τι συνέβη στον τόπο μας κατά την κρίσιμη περίοδο του 2009. Η μεγαλύτερη μερίδα του διεθνούς Τύπου μας κατηγορεί βάσει των όσων έλεγε τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εις βάρος της χώρας. Λίγοι αντελήφθησαν ότι στην πραγματικότητα τα δημόσια οικονομικά μας δεν διέφεραν και τόσο από τα συμβαίνοντα στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά ότι ο κ. Παπανδρέου τα «φούσκωσε» σκόπιμα, επειδή ο ίδιος είχε εκτεθεί με τις δηλώσεις ότι «λεφτά υπάρχουν» και έπρεπε να καλύψει τα προεκλογικά ψεύδη.
Έτσι λοιπόν, άρχισε η καταστροφή. Όταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει με τέτοιον τρόπο για την χώρα του, την διασύρει ως αναξιόπιστη και δίδει την εντύπωση στους δανειστές της ότι είναι κατ’ ουσίαν πτωχευμένη, μοιραίως έπονται τα χειρότερα. Ο εφιάλτης τον οποίο έζησε και εξακολουθεί να ζει ο ελληνικός λαός κατά την τελευταία διετία είναι προϊόν των απίστευτων χειρισμών της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Όπως αναφέρει το άρθρο, μέσα σε δύο χρόνια ο Πρωθυπουργός  κ α τ έ σ τ ρ ε ψ ε  μία χώρα. Και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήταν.
Θεωρώ εξίσου συνυπεύθυνους για την χρεοκοπία της Ελλάδος και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο οποίος ως πολιτειακός παράγων, προσωπικός φίλος – το alter ego –, συνεργάτης και συμβουλάτορας του Γεωργίου Παπανδρέου δεν επιχείρησε να τον συμβουλεύσει συνιστώντας τον να μην υπογράψει το καταστροφικό μνημόνιο. Αυτός όμως, του συνέστησε «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ», προκειμένου να γίνει και Πρωθυπουργός της χώρας. Και έχει το θράσος να εμφανίζεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, με πρόθεση να ξαναβάλει υποψηφιότητα για να διαιωνισθεί η μονοκρατορία του πέραν της 30ετίας! Αιδώς Αργείου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: